Expeditors, Schiphol Logistic Park

Licht in volledig doorlopende lijnen voor expeditors, Schiphol Logistics Park


Het nieuwe gebouw van Expeditors International is door QC lightfactory uit Bavel voorzien van volledig doorlopende lijnen. Tot nu toe leek dit een onmogelijkheid, maar QC lightfactory heeft het tegendeel bewezen met haar custom armaturen in het nieuwe kantoor van Expeditors International op Schiphol Logistic Parks

Het nieuwe gebouw van Expeditors International omvat een kantoorgebouw inclusief bedrijfscafetaria en diverse vergader- en trainingsruimtes, een warehouse met mezzanine en een gebouwde parkeervoorziening. Het ontwerp van het kantoor gaat uit van een zeer compact gebouw. De indeling van het kantoor is flexibel opgezet, met centrale vergaderruimtes aan het atrium en voorzieningen per verdieping geclusterd om de kern. Hiertussen vormt een ruim atrium het kloppend hart van het gebouw. Het interieur heeft een warme uitstraling, met houten wandbekleding, houten puien en veel transparantie.

licht-normeringen

Met het maatwerk ontwerp wordt niet alleen optimaal tegemoet gekomen aan de esthetiek van de architectuur en de wens van de architect, maar ook aan de actuele licht-normeringen zoals BREEAM, NEN-EN12464:2011 en ISO certificering.

lichtontwerp

In het ontwerp dwong de belijning van de architectuur om na te denken over verlichting die zou bestaan uit volledig doorlopende lichtlijnen. Rekening houdend met de hedendaagse technische normeringen was deze vraag onmogelijk te beantwoorden met standaard armaturen. Het ontwikkelen van een maatwerk armatuur werd daarmee de logische volgende stap. In het ontwerpproces was de vereiste van een uniforme lichtwaarde door het gehele gebouw leidend. Hiertoe werd de beoogde BREEAM van elk afzonderlijk onderdeel van het ontwerp berekend. De gerealiseerde uniforme lichtwaarde levert een optimale bijdrage aan het werkklimaat.

Het gehele proces van ontwerp tot realisatie lag in handen van QC lightfactory en daarmee is deze innovatie een volledig Nederlands product. Het is een startpunt voor inspirerende nieuwe lichttoepassingen en daagt uit om grenzen op het gebied van custom light solutions te verleggen.

maatwerk lichtadvies, ontwerp en armaturen

van idee, ontwerp tot productie, verzorgen wij het hele traject en begeleiden wij onze opdrachtgevers naar een eindproduct van hoogwaardige kwaliteit in zowel esthetisch, technisch als functioneel opzicht. 

Ontdek meer over onze expertisesprojecten of neem een kijkje achter de schermen.

sfeerimpressie