Buitenverlichting LED lijnen

Buitenverlichting LED lijnen | QC lightfactory

Bij deze landelijke boerderij – woning Wit en Riet – is het minimalistische lichtplan gemaakt voor zowel binen als buiten met LED profielen met minimale afmetingen. De buiten profielen volgen de architectonische lijnen en worden onderdeel van het pand. Maatwerk verlichting met minimal shapes.

De profielen zijn voorzien van zeer hoogwaardige Ra>95 LED techniek en alle led lijnen zijn stuurbaar middels DALI. Dit protocol is uitermate geschikt voor domotica en een stuk voordeliger dan 230v dimmodulen. Het is dat ook mogelijk meerdere lichtgroepen te maken zodat er nog gemakkelijker geschakeld kan worden naar de juiste sfeer of lichtwens.

DALI (smart light of smart home) staat voor Digital Addressable Lighting Interface. De controller kan de verlichting monitoren en controleren doordat het DALI systeem data kan ontvangen en terugsturen. Het DALI systeem is eenvoudig te beheren via speciale software. Met deze software (domotica) kunnen via verschillende commando’s dimstanden, scenes en effecten worden bereikt.

Tevens is er rekening gehouden met het feit dat er te allen tijd wordt voorkomen dat er directe inkijk is in de led lichtbron. De driver is extern geplaatst.

In de luifels en de overstekken zijn diep liggende inbouw profielen ingestuct en tegen de gevel speciaal ontwikkelde Q2 outdoor – buiten – wandarmaturen geplaatst. Geproduceerd in IP54-codering (International Protection Rating) spatwaterdicht en stofvrij. De LED lijnen kunnen door alle weersinvloeden geraakt worden. Regen wind en hagel, de verlichting moet overal tegen kunnen en daarom zijn deze maatwerk LED lijnen geproduceerd in een hoge IP waarde.

Alle LED lijnen en wandarmaturen zijn in eigen beheer ontwikkeld,  geproduceerd en gemonteerd. Het hele pand heeft als kleur uitgangspunt de combinatie tussen wit en zwart. Daarom is gekozen om de armaturen in het zwart te produceren.

Architect Arend Groenewegen 
Arend Groenewegen Architect BNA 

Fotograaf Tim Krijnen

updates QC lightfactory